Syamputra Razali

By: Syamputra Razali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 25-Nov-2009 17:45 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya

raya haji
salam buat semua
lama tak menotakan sesuatu disini..

syam dah rajin menulis blog..
jika ada kelapangan silalah berkunjung ke blog syam..

http://noorhisyamrazali.blogspot.com/

maaf zahir batin..



Tuesday, 10-Nov-2009 00:06 Email | Share | | Bookmark
Kembali Menotakan Rasa Minda

salam..
ruangan fotopages nie. memang dah jadi acara harian aku menotakan sesuatu
bile dah ada blog.. aku mule lupakan fotopages nie
sejak tahun 2003 aku dok belajar menulis
sekarang jari jemari aku nie dah mudah untuk menekan abjab kat kekunci nie
rasa macam rasa itu selari dengan perkataan
aku tak pernah menipu dalam fotopages nie
kecuali ada sedikit yang tak terlalu terus aku warkahkan
keseluruhan nyer memang aku suke berkarya
dan inilah medan aku..


Monday, 12-Oct-2009 06:42 Email | Share | | Bookmark
Cinta Mendamaikan Aku dari Kesibukkan

salam..
aku masih sebuk dan masih beratur ratur kerja yang nak dibereskan..
pagi tadi dari bangi ke putrajaya.. terus ke PJ..
lewat tumb print kul 817pg
rupanya.. aku punya jam kat kete dah lewat
aku kena la.. amek sign dari KJ aku
lepas tu kena mintak sign nak kuar g meeting kat DBP..
aku terus g.. tak sempat nak isi minyak pun..
sampai jer.. memang on time cik ikram call aku
majlis baru nak bermula..
memang nasib aku baik
aku datang 9.35 pagi
bile start.. ada pasukan yang tak datang lagik
mulelah pengerusi mesyuarat delay kan borak borak dalam meeting
sampai bosan jugak aku.. sebab dok citer pasal stage dan rakaman

aku fokus dan terasa sejuk plak
sebab dok sebelah pasukan juara..
namun aku yakin.. gandingan aku ngan lola.. dapat cetuskan satu sejarah baru arena pantun
ye lah..
sejak nubli kum kum.. aku ngan lola.. memang payah nak cari pemantun kedua..
tak ada seorang pun pemantun menyamai semangat abdul hadi che hassan dan tak ader yang semerdu suara nubli kum kum..
kami penah jugak cube amek demon, nazri, siti.. tapi tak lah boleh memukau sangat penonton..
siti ada kehebatan dia sebab suara cikgunyer... yang besar..
demon dengan tak payah ajar buat jawapan
nazri dengan nasib dia yang baik sebab hakim puji..

aku ngan lola dah lama impikan nak berganding berdua sahaja...
untuk sabah apez kami taruhkan.. madan jadi pengurus..
memang gamdingan pendapatan isi rumah yang bagus
memang kali nie aku boleh la.. seronok g sabah
tak sabar plak nak berbulan madu nie..
heheheh

harap tahun 2009 tahun yang memberi tuah pada aku ngan kengkawan..
tahun nie.. aku johan KL sajak, lola numbber 3 sajak, apez number 3 syair.. mad boleh masuk saringan syair..
semua ada nasib yang baik..
lola ngan apez baru first time masuk terus boleh dapat number 3.. kira ok la tu..

aku memang akan buat berhabis habisan..
cume aku diduga dengan pada masa yang sama..
aku ada konvo.. dan kena incharge koir dan sajak..
aku dah mintak kat pengarah..
memang sekali lagik bernasib baik..
pengarah bagi jugak sebab pada dasarnya dia tak kasik..
alhamdullilllah..

petang nie.. aku amek madan kat putrajaya.. kami g kemid valey.. pastu berlatih dan buat soalan..
memang tak sabar rasanya...



Wednesday, 7-Oct-2009 01:38 Email | Share | | Bookmark
Kehidupan Berada Kembali Di landasan..

salam..
pagi nie seperti biasa aku bangun dan terus gosok baju..
selalu aku mandi dan baju digosok atau tergosok atau dipergosokkan..
tapi sebab tak nak susahkan sesiapa..
aku gosok sendiri..
heheheh

hari nie kira lewat jugak bangun
tapi tak lah seliat hari hari sebelumnya..

ada beberapa perkara dah setel..
1. kerusi meja exam dah setel susun
2. kelas tambahan dah buat
3. assignment dah abis tanda... madan pun tolong kira markah (TQ yer)
4. soalan exam aku dah tahu.. so.. aku buat dulu
5. dah call kuala kubu dengan tsha - 2 - 2 dah setuju plak nak hantar pasukan gamelan
6. report kak sham pasal aktiviti dah siap
7. pasukan koir dah dapat
8. sukarelawan pun dah jumpa
9. perhimpunan semalam dah berjaya dengan watikahnya sekali
10. cek dah masukkan dalam bank
11. account umah dah kira dan hutang dah di perakui
12. daus pun aku dah call nak beli kete
13. buku konvo cover nyer aku dah buat
14. IV meeting dah setel
15. borang suria dah jumpa balik


tapi walaubagaimanapun ada jugak perkara yang nak kena siapkan..
1. laporan aktiviti ngan gambarnyer
2. surat mohon bantuan gamelan
3. study topic varians
4. call BSM - tanya pasal pantun sabah
5. call MARA sabah pasal piala
6. Call puan sal pasal piala..
7. bayar hutang kat lola - 355
8. keluar duit bank
9. bayar astro
10. marking assignment HND
11. buat jadual nama dan isi markah


kehidupan menjadi lebih bermakna bile ada insan tersayang di sisiku..
semalam berkasih ... hari ini pun nak berkasih la..


Tuesday, 6-Oct-2009 02:20 Email | Share | | Bookmark
Kejujuran Satu Cara Penyelesaian Masalah

salam..
hari nie aku terpanggil untuk menotakan sesuatu
sejak aku ke PJ nie..
semua benda yang aku lakukan baik aku sengaja atau tidak
semua aku nyatakan perkara yang sebenar dan jujur.

pagi tadi
bile boss aku menjerit dari jauh tanyakan markah assestment
aku jadi cuak.. dan pandang dia cuma dari jauh dan cakap.. " dalam proses"
boss datang dan terus ke meja..
bile mata bertentang mata..
dia terus bertukar menjadi kucing yang jinak..
aku memandang dan terus berterus terang
yang aku silap bagi lewat students assesment..
dia jawab " kenapa aku terus tak jadik marah nie"
dia kata bile tengok aku.. dia terus jadik tak leh nak marah..
aku rasa.. sebab aku jujur dan terus terang
lambang keikhlasan aku terselah dengan kata yang lembut dan tenang
itulah agaknya..

tapi itu bukan sebab aku nak selalu beralasan
aku kena buktikan 2 hari adalah hari due yang aku dah janji
janji kalau tak tepati memang boleh buat orang hilang percaya
sekarang.. aku semakin seronok bekerja disini
semua orang bagi komitmen dah kekasih hati aku.. sangat faham situasi aku dan sentiasa bagi dorangan..
terima kasih CINTA..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net